ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥ
Travel nap, Μαρία Καραχρήστου, σεντόνι υπέρδιπλο σχεδιασμένο με μελάνια και ακρυλικό, 240×270 εκ, 2021

[το σεντόνι]

Κρύβεσαι στο σεντόνι μου,

νυχτερινέ μου στίχε. 

Επάνω στο σεντόνι μου

αγγέλους σχεδιάζω. 

Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος

 

 

 

 

Να σκεπαστούμε να μην κρυώσουμε. Να τυλιχτούμε μην ξεπαγιάσουμε. Ανάσκελα να ακουμπήσουμε, να κοιμηθούμε. Μπρούμυτα να ξαπλώσουμε, να βυθιστούμε. Στο πλάι να ξαποστάσουμε. Να γονατίσουμε να προσευχηθούμε. Να γονατίσουμε να αμαρτήσουμε. Να αφεθούμε σε λυγμούς και σε ηδονές, σε σάρκαή σε ψυχή, και αυτό να είναι εκεί, φρεσκοσιδερωμένο και κολλαριστό, σαν μπαμπακερό πουκάμισο, σαν δίχτυ από το τώρα και το χτες, σαν μεμβράνη που μας συγκρατεί στη ζωή, μια γραμμή από το πριν και το μετά. Να αποδράσουμε κρεμώντας το απ’ το παράθυρο. Στο τέλος να μας σκεπάσουν με αυτό, στην αρχή να μας ακουμπήσουν πάνω του, στο πρώτο κλάμαμετά τη γέννα. Είναι εκεί. [Το σεντόνι.]

Μαρία Καραχρήστου

Αθήνα, Νοέμβρης 2021

Το κείμενο γράφτηκε με αφορμή το έργο  Travel nap της Μαρίας Καραχρήστου, ένα σεντόνι υπέρδιπλο σχεδιασμένο με μελάνια και ακρυλικό, που παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό στην έκθεση:

“Travel App”

Σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox.

FokiaNou Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι.

Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2021

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 17.00 – 20.00

Συμμετέχοντες: Clancy Cavnar, Mary Cox, Sarah Anne Cox, Susan Daboll, Jane Grover, Κυβέλη Ζαχαρίου, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου – Kathryn Laing, Μαρία Καραχρήστου, Νίνα Κοταμανίδου, Λούλα Λεβέντη, Δήμητρα Μαλταμπέ, Clemence B.T.D. Barret, John Bicknell, Λία Πέτρου, Ελευθερία Ραπανάκη, Stella Sevastopoulos, Maaike Stutterheim, Angel Torticollis, Αλίνα Τσομπανέλλη, Τζώρτζια Τουλιάτου, Chris Hawtin, Werner Hermann.